Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


linuxzob:linuxzob_inhoud

Linux in Zuid Oost Brabant | Inhoudsopgave | Het Linux Installatie verhaal van Hans

Linux ZOB op het internet

De inhoud van LinuxZOB.nl ontstond op Googlesite LinuxZOB. En nu ga ik ermee verder op deze eigen webstek. Het begon als kladblok, is het nog steeds, groeit nog steeds, en nee het zal nooit af zijn. Als ik weer eens wat aan het uitzoeken ben, dan schrijf ik hier meteen mee. Eenieder kan dan met me mee lezen. En ik heb zo mijn Linux wijsheid altijd bij me.

ZOB = Zuid Oost Brabant

Linux Info Algemeen

algemene info … zie Linux in Zuid Oost Brabant

Over Hans van LinuxZOB

Mijn Linux interesse betreft dat wat elke gewone pc/laptop thuis gebruiker doet met de computer.

Slechts twee specifieke programma's draai ik onder windows (7 (ja hoor nog steeds, en) 10). Het staat op mijn wensenlijstje om te kijken hoe die het doen met virtualbox.

Vooralsnog zijn mijn pc's dus multiboot.

Anno 2023 heb ik belangstelling voor Linux Manjaro. Zie elders hier voor de vergelijking met Mint

Anno 2020 : Mijn huidige Linux is Linux Mint. Inmiddels met versie 20 (sinds juni 2020) Voor de snellere computers is er de 'Cinnamon' versie. Met als alternatief de minder moderne 'Mate'. Voor langzamere computers is er Linux Mint Xfce.

Daarnaast vind ik MX Linux interessant. Onder andere omdat Linux vader Linus Torvalds m ook gebruikt. Dat moet goed zijn. Kijk maar op MX Linux.

En omdat op een laptop de hdmi out voor m'n 2e monitor het in het begin (2019) niet meteen deed, ben ik toen gaan zoeken op Distrowatch naar een Linux Distributie die het wel deed. En ik heb 'm gevonden door op Youtube naar Linux uitleg te zoeken en vervolgens terug naar Distrowatch. Inmiddels doet de hdmi out het natuurlijk weer. Er bleek een tekortkoming te zitten in de video drivers. Die was nog niet aangepast aan de nieuwe video hardware in de laptop. Nu wel. Moooi !

Waarom die HDMI het niet deed ? Omdat de hardware nog te nieuw was, en omdat deze laptop een intel en nvidia video kaart aan boord heeft. Dat moet allemaal in de stuurprogramma's en de configuratie verwerkt worden. Dus daarom meldde ik dat op het forum van de Linux distributie waarop ik het werkend wil hebben. En dan wordt het opgelost. Tuurlijk wordt het opgelost. Zo helpen we elkaar in Linux Land. Mooi toch.

Doelgroep van LinuxZOB

Het lijkt mij dat mijn schrijfwerk nuttig en leerzaam is voor de gewone pc/laptop thuis gebruiker die met Linux aan de gang wil, of er al mee bezig is. De bezoekers van de HccZOB Linux aktiviteiten zijn mijn vaste klanten.

Doel van LinuxZOB

Ik hoop zo de lezer wegwijs en zelfredzaam te maken in het gebruiken van Linux en het vinden van relevante Linux informatie op het internet. Daarna hebben we de uitdaging om Linux bij het grote publiek bekend te krijgen. Het moet maar eens op TV komen. Als je hier ideeen over hebt … boeken en tijdschriften zijn er genoeg

HCC en het promoten van Linux

Meedoen met LinuxZOB

Bijdragen aan LinuxZOB Kennis, tips, wensen en verbetervoorstellen, het is allemaal welkom !
En/of kom meedoen met Linux bij de HccZOB

Aktiviteiten van LinuxZOB

linuxzob/linuxzob_inhoud.txt · Laatst gewijzigd: 2023_1130_14:53 door Hans Bollen